Bhut Jolokia

Name:  bhutjolokia.jpg
Views: 30649
Size:  32.1 KB
Dünya'nın en acı biberi tescilli Bhut Jolokia biberi. Kırmızı renkli ortalama 2-3 cm uzunluğunda ince etli çok acı biberler yetiştirmenize olanak sağlar. Bhut Jolokia şakaya gelmeyen bir biberdir. Ne kadar çok güneş görürse o kadar acılaşır. Biberleri toplarken asla çıplak elle dokunmayınız ve elinizi kazala bile olsa gözünüze götürmeyiniz. Şaka amaçlı arkadaşlarınıza biberin Dünya'nın en acı biberi olduğunuz söylemeden yedirmeyiniz.
Bhut jolokia Dünya'nın en acı biberi olmasına karşın yemekleri tadlandırmada sos yapımında da kullanılagelen bir biberdir. Daha çok kolleksiyon amaçlı yetiştirilen biber çok yıllık olup kalıcıdır. 10 derecenin altına düşen sıcaklıklarda yaşamayacağından sonbaharla birlikte bol gün ışığı alan, hava akımı da olan iç mekana alınır. Zamanla bitki gövdesi odunsulaşır. Oldukça bereketli olmakla birlikte çok az tohum veren gelenseksel bir biberdir.
Anavatanı Hindistan olup, eski çağlarda kavimler yerleşim bölglerinin çevresine Bhut jolokia biberi ekerlerdi. Bir düşman saldırısında rüzgarı arkalarına alan yerliler, biber tarlalarını ateşe verir ve çıkan gaz nedeni ile düşmanlarını dağıtırlardı. Bugün halen kullanılan biber gazından sonra en yüksek capsicum oranına sahip biberdir.
Dikim yeri :   güneşli / yarı gölge
Önerilen: Saksı, bahçe ve açık alan tarla
Toprak :  Verimli, süzek, humuslu toprak
Çiçeklenme dönemi :  Bahar sonu yaz boyu
Dona dayanıklılık : dona dayanıksız
Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler. 

Bu sene elimde 4-5 kök biber var fide halindeler su anda tohum ve fide isteyen arkadaslar bana ulasabilir yada biberin yetistirilmesi hakkinda bilgi almak isteyelerin sorularini cevaplayabilirim.
Tohum icin ön siparis almaktayim biberler olunca hepsi tohumluk olarak kalicak tohumlari toplanip satisa sunulacaktir bu kadar taze tohum bulma sansi cok azdir genelde cogu beklemis oluyor ve cimlenme oranlari cok dusuyor zaten cok fazla aci olmalarindan dolayi cimlenme oranlari oldukca dusuk fideler buyugunce yaz sonu satisa sunulacaktir. 5 adet taze bhut tohumu 6 tl dir tadini merak eden komple biber isteyenler icin tohumu cikarilmamis biber 20 tl.

Comments

Popular Posts