Tohumlar çimlenmeye başladı yavaş yavaş saksıların altına drenaj için lav taşı koyucam.
Torf olarak yine compo sana kullanmayı planlıyorum , torfa belirli oranlarda leonardit , vermicülit  ve organik humus gübre karıştırıcam.

Ekimi yaptıktan sonrada hem buharlaşmayı azaltma hemde meyve sineklerini önlemek için yine lav taşı koyucam ayrıca lav taşı zamanla potasyum salınımı yapıyormuş.

Açıkcası herşeyi göz kararı olarak koyuyorum internette bazı oranlar var ne miktarda kullanılması gerektiği hakkında ama zaten herşey organik olduğu için ve özellikle yanmış gübre kullandığım için miktar yada dozaj fazlalığından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamadım su ana kadar.

Genellikle karışımı  bir kere yapıp bir daha gübreleme yapmıyorum 1 sene boyunca.
Sanırım en merak edileni ve bilinmeyeni leonardit o yüzden ufak bir bilgilendirme yapma gereği duyudum leonardit hakkında.

Leonardit :Hümik asit seviyesi %40 düzeyinde olan Leonardit, bu sayede bitkinin kök salmasını, vitaminleri almasını sağlar. Öyle ki, tohum ekerken, 1 ölçek tohuma 1 ölçek Leonarditi bire bir karıştırıp ekerseniz, tohumların çimlenip, filizlenme oranında gözle görülür artış olur.

Bu kadar güçlü bir ürün, tamamen doğal olduğu için, üzerine tohum ekseniz dahi, kökleri yanmadan filizlenebilir. 1000 metre kare alana sadece 20 kilo karıştırmanız, toprağı düzenlemeye yetecektir.

Tüm çiçekli ve soğanlı bitkilerinizde dip toprağına karıştırın. Asla kökleri yakmaz aksine köklenmeyi artırır. Sağlıklı bitki bol çiçek demektir unutmayın.

Tohum ekerken, 1 ölçü tohuma 1 ölçü leonardit karıştırın ya da tohum ekim topraklarınıza katın. Çimlenme, içindeki humik asitler nedeni ile artacak, filizlenme ve ilk kök sürümü sağlıklı olacaktır.

Kullanımı çok basittir. Toz leonarditi, hazırladığınız saksı topraklarına karıştırmanız yeterlidir. Örneğin evdeki çiçekli saksılarınızdaki bitkilerinizin, topraklarını havalandırırken, topraklarına karıştıracağınız, 1-2 kaşık Leonardit, bugüne kadar toprağın içinde koyduğunuz kullanılmaz durumdaki tüm gübreleri, bitkinin kullanımına hazır hale getirmeye yeterlidir. Tamamen organik olduğu içinde ne bitkinize ne de insan sağlığına zarar verir. Kokusuzdur.

Carolina Reaper tadımı videosuyla bitirelim bu yazıyıda , ilk defa bu biberi ekecek olanlar yada yetiştirmek isteyenler ne kadar acı olduğunu merak edenler izlesin tabi gerçekten tatmak bambaşka bir tecrübe kimseye tavsiye etmiyorum :)


https://www.youtube.com/watch?v=cozHUec4sPc




Comments

Post a Comment

Popular Posts